Rapport

09.10.2015 17:29

Enligt uppgifter och rapporteringar så står det emellertid klart varför implementeringen av individuella rättigheter inte fungerar i det Svenska samhället. Informationen har varit tydligt ifrån regeringens håll, men den har inte nått fram till de tjänstemän som den var avsedd för.

Efter flertalet stick-kontroller så uppfattar vi situationen som förut, de nya direktiven kan Ej få fäste på grund av att dom inte presenteras på ett korrekt sätt från regeringens håll.

Man borde har förutsett att nya demokratiska riktlinjer måste bearbetas in, och detta tillsammans med information samt samråd mm.

De samråd som Riksdagen haft efter är 2000 har varit positiva, men väldigt få människor har kommit i kontakt med informationen och på så vis har man även felat på denna punkt. Utöver detta så är det vitalt att de nya kriterierna når var och en tjänsteman också, men där har man också misslyckats.

Så vad som kvarstår är, folket i Sverige måste få reda på vilka nya regler som gäller. För tillfället så halkar tjänstemannakåren efter, rapporteringar om tvister just på grund av den anledningen är inte så ovanliga i dag, samt blir fler och fler.

Var och en behöver förnya sin kunskap om hur dennes rätt ser ut, och då speciellt på det individuella planet. Utan den förändring så kan vi inte ta oss an den nya arbetsplanen för Sverige, och människor kommer att gå miste om de rättigheter regeringen har garanterat, vilket i fördröjningen belastar samhället än mer.

Christer Johansson